tiistai 11. maaliskuuta 2014

Toivolle meinasi iskeä totaalinen tylsyys sillä minulle iskikin kuume takaisin,kaikkiaan viikon sitä kesti ja koirien kanssa touhuaminen oli todella vähissä. Sisätiloissa pyrin edes hieman ottamaan Toivon kanssa tottistelua ja temppuilua ja kuumeen lähdettyä olikin ihana lähteä ensimmäiselle ihan kokonaiset 2kilometrin lenkille,enempään ei kunto riittänyt itsellä ensimmäisen kuumeettoman päivän aikana.
Iltavimmailuja koirat onkin kovasti harrastanut sisällä,kumpikin meinaa vetää hirmuista hepulirallia huoneesta toiseen ja siinä tulee kiirus ottaa Chico sivummalle kun Toivo menee eikä meinaa sängyltä loikka sohvalle,sohvan yli lattialle,keittiöön,sieltä satasta sohvalle loikka jne.
 
Toivo sai uuden pallon ja sen kanssa piti jammailla ja hiiwiöillä..
 



Ja tämä ilme..Toivolla on kymmeniä erilaisia ilmeitä ja joskus kamera onnistuu vangitsemaan niitä kauheitakin,tässä se katsoo niin julmasti että tuli ihan mieleen lause leffasta "Tiedän mitä teit viime kesänä.."

Chicohan oppi taas Toivoa matkimalla tämän pupu-tempun jo aiemmin mutta nyt se tekee sen ihan kunnolla pyllyllään istuen. ja tuossa taisi namia kerjätä samalla kun niin lipoo..

 
 
Chicon ulkoilu on edistynyt. Nyt kun sen selkäkipu on poissa niin stressihuutaminenkin ulkona on loppunut. Paljon vaikuttaa koiran kiputilakin siihen että ennestään pelkoaggressiivinen koira reagoi kahtakauheammin ulkoillessa,Chicohan haukkui ja huusi jopa olemattomat mörkötkin. Onneksi tilanne on rauhoittunut ja koira jopa näkyy nauttivan lenkkeilystä. Ehkä siihen vaikuttaa sekin ettei ole enää ollut pakkasia vaan suorastaan plussan puolella ja välillä aurinkokin lämmittää,Chicohan inhoaa kylmää ylikaiken..
 
Toivon kanssa kulkiessa kylillä ja asioilla tein havainnon että on palattava takaisin siihen tiukkaan "Toivo ei saa tervehtiä"-tapaan. Olen sillointällöin nätisti lupaa kysyville antanut luvan silittää ja tervehtiä Toivoa ja tokihan tuo koira riemulla sitä sitten tekee..paha vaan että se näyttää ottavan sen ihan sallituksi teoksi ilman lupaani eli useammin taas meinaa syöksähtää ihmistä tervehtimään kun vaan pysähdyn juttelemaan jonkun kanssa. Ja tämän ei ollut tarkoitus antaa tapahtua joten täytyy palata ja pysyä siinä johdonmukaisuudessa että hihnassa ollessa ei vieraita tervehdi. Eriasia on siis kuitenkin vanhusulkoilu ja kaverikoira-käynnit,ne sallitut tervehtimiset kuuluu asiaan mutta Toivo fiksuna koirana on nekin oppinut erottamaan ( kaverikoira-työhuivi + rutiinilla meno palvelutaloon) milloin mennään "vapaatöihin".
 
Tätä vapaatyötä se meinaa harrastaa kotona varastelun merkeissä...Toivosta on tullut aikamoinen kerjuri ja vaikka pöydästä ei anneta mitään niin kyllä lähti yhtenä päivänä  voileipä kävelemään sillä aikaa kun postin hain ovelta..ehdin vaan havaita että se syöksyy vauhdilla keittiöstä olohuoneeseen sängyn alle ja siitä jo arvasin että nyt lähti eväät..kerkesi se hotaista sen ennenkuin torumaan ehätin ja jälkeenpäin ei kannatakkaan torua vaikka luulen että Toivo tiesi tämän olevan kiellettyä ( sen tyyli syöksyä sängyn alle kun on tehny jotain sopimatonta :D ) mutta ei poloinen voinut mielihalulleen mitään..
Täytyy ilmeisesti lisätä ruuan määrää,kovin vahvapitoiseksi sitä ei sille voi laittaa koska se tekee sitten närästelyä mutta määrän lisääminen voisi tulla kyseeseen.

Kun työmääräkin on lisääntynyt ja tulee lisääntymään niin energiaakin kuluu enemmän ja vastaavasti siihen täytyy saada lisää energiaa että koira jaksaa.
Toivon päänmenoksi kun on suunnitteilla myös frisbee-harrastusta..tosin se ihan vain kotiharrastuksena ( ainakin näillänäkymin?) ja aloitellaan hyvin hiljalleen eli ihan perusteista lähtien,oikeaoppinen tyyli napata frisbee,pitotreenit ja meikäläisen heittotaidot. Frisbeetä Toivolle on lennätetty kesäisin jonkin verran mutta täytyy satsata ihan kunnon kiekkoihin kunhan tästä alkuun päästään ja kevään tulon myötä lumet sulaa kentältäkin niin päästään sinne paremmalla pohjalle harjoittelemaan.
Tässä kuvassa kiekko lentää koira perässään uppo-lumihangella,ei siis mikään paras mahdollinen alusta mutta olipahan hetken kuntojumppa. Ja netti-opiskeluna tätä aloitellaan eli Jasu joka harrastaa bostoninsa kanssa sitä antaa meille neuvoja ja kenties kesällä pääsee ihan kädestäpitäen neuvomaan meitä :) 
 

Kaveri kävi sunnuntaina kylässä ja toi Toivolle tissikumin,ihan huisin ihana lelu ainakin Toivon mielestä. Siis ne lehmän lypsyyn käytetyt tissikumit,kestäävät ehkä hiukan kauemmin tuollaisen repijän käytössä kuin joku tavallinen lötkö koiran kumilelu.






 
Käytiin kavereiden kanssa kimppalenkillä eli Toivo ja 4 ihanaa villakoira-naista,kyllä koirilla olikin hauskaa juosta ja mennä vapaana. Mukana olivat kuulokoira Helmi ja hänen asuinkaverinsa isovillakoira Hilda ( joka on aivan upea ilmestys) sekä kääpiövillakoirat Ronja ja Siiri.









Kuulokoirat kuulolla


 
Eilen olikin työntäytteinen päivä kun olimme ensin päivällä kaverikoira-käynnillä ja illalla hallilla tokoilemassa ja siellä olikin möllitokot meidän ryhmäläisille. Paikkamakuu ja liikkeestä seisominen jäi pois mutta muutoin otettiin normaalit luoksepäästävyys,seuraaminen,luoksetulo,estehyppy ja saatiin valita liikkeestä maahanmenon sijaan liikkeestä istuminen. paljon on vielä treenattavaa minulla ja Toivolla varsinkin sen paikalla olon kanssa ( malttia malttia)ja Toivo ennakoi myös aikapaljon eli esim.hypyn jälkeen kun menen viereen niin istuu ennen käskyä. Seuraaminen sujuu mukavasti ja istuu napakasti pysähdyksissä,itse saan vaan kiinnittää enemmän huomiota siihen etten hihnaseuraamisessa kiristä hihnaa enkä tuijottele koiraa kokoajan :D. 
Luoksetulo on hyvin vauhdikasta ja eteenistuminen,siitä sivulle siirtymistä pitää harjoitella paljon. Ja eniten harjoittelemista siihen että kun tuomari tulee tarkastamaan luoksepäästävyyden niin silloin ei pussata tuomaria hurjana eikä myöskään hypätä äippää vasten..

Tuo tunti oli tämän kurssin viimeinen mutta se jatkuu meillä jatkokurssina ensi maanantaina ja nyt käymme myös 3 x keskiviikkoisin aktivointi-ryhmässä jossa tullaan tutustumaan ilmeisesti pallopaimennukseen ja agilityyn. 
Toivo oli päivästä niin puhki että sammui samantien kun illalla kotiin päästiin,aamulla käytiin lyhyt lenkki ja samoilla unilla menee vieläkin.
Mutta kohta on päivälenkin aika niin eiköhän siitä sen wirta taas käynnisty..
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti