tiistai 7. toukokuuta 2013

Toivo on hermolomalla. Kolmisen viikkoa sitten se teki ensimmäisen kerran elämässään sen mitä en uskonut sen koskaan tekevän - yrittävän purra ihmistä :(.
Tilanne jossa tämä tapahtui  kärjistyi äärimmäisen ahdistavaksi Toivon osalta ja vaikka se ei puremaan päässyt ( kyseessä ei siis ollut mikään hurja hyökkäys tyyliin iltalehtien lööpit :D) niin jo näykkäisy-yritys ko.tilanteessa sai minut tarkkailemaan sitä paremmin. Ja huomasin että lenkkeillessä se alkoi enemmän sählätä kun tuli koiria vastaan ( itse olin rentona näissä paitsi silloin kun joku koira tuli päälle/iholle) ja sankassa ihmisvilinässä Toivo selkeästi stressasi käytöksellään. 
Koirakavereiden kanssa vapaana temmeltäessä se vain sähelsi,ahmi ruohoa,keppejä,käpyjä - ei auttanut kiellot,lelut,huomion muuallevienti. Kuumui ihan liikaa kaiken kaikkiaan.
Laitoin Toivon lomalle Kaverikoira-käynneistä ja kamujen kanssa vapaanajuoksentelusta,koti rauhoitettiin vierailuista,en liikoja ääni-treenannut - otettiin kertakaikkisen rennosti.
Paitsi lenkeillä :(.
Mietin liioittelenko tuosta lenkki-stressistä ja päätin laittaa vanhaan kunnon tapaan paperille ""plussat ja miinukset" ja viikon ajan kirjata ylös joka lenkin aikana tapahtuneet (koira)ohitukset/sivuiltatulot,montako kertaa päästään nätisti ohi ja montako kertaa tulee koira luokse kiellosta huolimatta/päälle. Jo päivän kirjailu näyttää lohduttomalta :( - 13 koiraa "vastaan " ja näistä 6 meni ohitse ok,4 x omistaja päästi kiellosta huolimatta Toivon luokse ja näistä tuli 3 kilttinä luokse ja 1 kävi rähinällä päälle,3 x metsässä irtokoira luokse ja näistä 2 suoraan päälle,yhden sain juuri ja juuri napattua kiinni ennenkuin tuli Toivon kuonolle ( tämä koira kiltti).
Näillä lenkeillä Chico oli kahdessa mukana ja aina sylissä ohitukset,onneksi ei sattunut olemaan mukana kun irtiolevat tuli luokse.
Jos jo päivän lenkkeilyt on tätä ja summattuna viikoksi niin en enää yhtään ihmettele kun Toivokin stressaa ! Koirien hallinta tuntuu olevan nykyään hukassa moneltakin ja koirakeskustelu-palstat pullollaan mitä uskomattomimpia juttuja.

Me ei hihnassa tervehditä ketään ja ohitellessa Toivo kulkee aina toisella sivulla ja lyhyellä hihnalla ja joskus harvoin jos se meinaa jumittaa paikoilleen luullessaan tutun tulevan vastaan niin käskyllä eteenpäin ja vaikka selkeästi annan näillä että omilla eleillä(en katso päin,kaarraan kauempaa jos katu/tie antaa myöten,sanon ettei tervehditä) selväksi ettei me jäädä nuuskuttelemaan niin ei..
Chico oli lääkkeistä välillä tauolla kun näytti että maha alkaa parantumaan mutta muutaman pvän päästä alkoi taas kipuilla ja piti jatkaa 10pvää vielä kuuria. Nyt ollaan oltu ilman jonkun aikaa ja viikonloppu mökillä maalla teki terää meille kaikille. Vaikka siellä porukkaa kävi ( Petran synttäritkin siellä) ja muutama koirakin oli niin alkurutinoiden jälkeen Chico tykkäsi niistäkin,varsinkin siskon uudesta koiravauvasta Aatusta. Pojalla ikää hurjat 8 vkoa :)

Vapaus !!

Onnellinen


Videossa Toivon ja Chicon riemukuvaa

 
Toivo ja Eetu

Chico vähän uunona :D


EVVK :D

Eetu,Chico ja Aatu

Eetu löysi jäljenpään

 Mökillä kävi myös Toivon kaksoisolento Eetu,herra täyttää 11-vuotta. Vein Eetunkin verijäljelle ja huolimatta siitä ettei se ole koskaan ennen jälkeä mennyt niin se meni kuin vanha tekijä. Alussa piti ohjata sitä löytämään se verijäljen alku ja kerran ohjata se takaisin jäljelle mutta muutoin se meni nenä maassa hyvin tiiviisti jäljellä joka kerran teki loivan mutkankin mutta niin vain löytyi jäljen loppupääkin ja koira oli hyvin lääh lääh puuh :). Pari kertaa katsoin taaksepäin niin Eetun omistaja tuli kaukana perästäpäin ja omakin vauhti oli aika nopea eli hyvin meni Eetu vauhdikkaasti :). Kesällä tavataan useamman kerran jäljestyksen merkeissä.

Toivon kanssa menin edellispäivänä jäljen ja tykkäsi sekin kovasti siitä ja edellisyksyyn verrattuna meno oli nyt vieläkin varmempaa ja mutkakin meni loistavasti. Kertaakaan ei haahuillut jäljellä eikä ilmavainullakaan mennyt. Makuuksia täytyy alkaa opettamaan niin tulee haastetta. Ja pidentää jälkeä muutamaan kilometriin. 
Chicolle en edes kokeillut verijälkeä kun viime syksyn yritys selvästi pelotti sitä mutta tavan jälkeä aion tehdä,vaikka sitten raksujälkeä jos ei muuta.

Toivo ei Eetusta ja Aatusta juurikaan perustanut,meni omia leikkejään ja pallosta meinasi Eetulle ärähtää ( Toivo on hyvin omivainen mitä leluihin tulee :/ )
 Ja kaikki vesiojat piti yrittää lutrata ja lammelle karata - Toivon hinku uimaan senkun kasvaa,tulispa jo lämpimämmät säät ja vedet. Punkkiaine-ostoksille huomenna,Chicolle en varmaan laita kun viime kesänäkin punkit bongasin kävelyvaiheessa siitä,kiva kun on valkea koira,mustasta ne on hankalampi huomata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti