sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Toivo poti heti viime kirjoituksen jälkeen vuorokauden ripulin.. ja siitä saan syyttää ihan itseäni. Kouluttelin Chicoa häränliha-nameilla sisällä ja kappas vaan Toivo vikkelänä poikana pääsi selkäni takana purkista muutamia nameja nappaamaan ja entuudestaan arvasin että nonniin,kohta lentää.. En vaan arvannut että se tulee niin rajuna :( . Ulkona juostiin yötä myöten parin h välein ja tottakai asiaankuuluvat mahatabletit oli käytössä. On muuten aika ihanaa ulkona kävellä yöllä näin syksyn tullen kun on pimeää ja kirpeä ilma :), vähemmän ihanaa oli se univelka mutta tokenihan Toivo sitten nopeasti.
Tämän jälkeen lahjoitinkin kaikki nauta-pitoiset namit kaverin koiralle,meidän huusholliin ei niitä tule enää ollenkaan,ei edes Chicolle vaikka se niitä kestääkin syödä.

Mätsissä oltiin viime viikon torstaina Toivon kanssa,edelliskerrasta n.vuosi ja hommasin netin kautta sille esittäjän kun en itse pysty juoksemaan. Ei vaan yhteistyö oikein pelittänyt tytön ja Toivon kanssa,Toivo kuikuili kokoajan minun perään kehässä,oli aikalailla ihmeissään koko touhusta ja kun esittäjän metodit oli erilaiset kun meillä ne yleensä kehässä on niin ei siitä mitään tullut :D..ravi Toivolla oli nättiä ja muutaman kerran se seisoikin mallikkaasti mutta tietysti tuomari juuri silloin katseli muualle . Sininen nauha ja kiitos näkemiin.


Toivo ravaa



Parin kanssa kehässä


 Kaveri lupasi jatkossa sitten esittää Toivoa milloin töiltään pääsee mukaan,itsekkin veisin mutta koska juokseminenkin on olennainen osa mätsi-esiintymistä niin ei edes minun nopea kävely tuo esille Toivon kevyttä lennokasta ravia joten mennään kaverin aikataulujen mukaan jatkossa mätseihin.

Perjantaina oltiin Toivon ja kaverin kanssa taas toritreenissä,kaveri mukana "häiriköimässä" kännykällään ja läsnäolollaan. Kierreltiin liikkeissä ja eläintarvikeliikkeessä ja oli taas niin ihanan mallikasta mukanaoloa Toivolta,torikahvilassa kahvitellessa se asettui istumaan,katseli pulujen meininkiä hinkuamatta innolla mukaan. Kirjastossakin käytiin ja siellä oli paljon porukkaa kun oli menossa joku musiikkiesitys ja yläkerrassa tanssiesitys. Sinne vaan mentiin kirjoja lainaamaan,Toivo oli suorastaan flegmaattinen mitä  Toivon tuntevan voi olla vaikea uskoa :D. 
Oltiin ihan metrin päässä kymmenestä tanssijatytöstä ja koiruus vaan istui ja tuijotti minua. Luottamus Toivon rauhalliseen käyttäytymiseen yleisillä paikoilla on minulla jo aika varma,tietysti jotain äkkiyllättävää aina voi sattua ja sattuukin jolloin koira tai vaikkapa minä säikähdän tms mutta yleinen käyttäytyminen rauhallisesti Toivolla on hienoa. Onhan se toki välillä ihan sählä ja villi kuin pellossa kasvanut mutta ne on sitten vapaa-ajalla jolloin sillä on myös lupa hillua ja riehua!

Tottista ollaan paljon otettu viimeaikoina,ihan kotona,kentällä,lenkillä pienissä pätkissä. Mitään mallikasta tiivistä TOKOa ei oteta vaan tottista,meidän seuraamiset ei ole niin tarkkaa,maahanmeno oo niin  nuponuukaa,luoksetulo on aina nopeaa ja naama naurussa.. Laskinkin että Toivolla on kaikkiaan 34 käskyä nyt hallussa,tottiksesta temppuihin ja avustamiseen liittyen ja muutamilla käskyillä on teho moneen eri asiaan. 

Ääniä ollaan harjoiteltu säännöllisesti päivittäin,erikseen ei montaa ääntä tarvitse harjoitella kun niitä päivän mittaan muutenkin tulee ja nyt olen etsinyt uutta soittoääntä kännykkään jonka tarkoitus on jatkossa toimia herätyskellona. Toivo ei edelleenkään reagoi aamuisin kun kännykkä soi (soittoääni herätyksenä) ja vaikka Chico kyllä herättää puremalla nenääni jos en reagoi niin kuulon nyt humpsahtaessa alaspäin tulen tarvitsemaan VARMAA herätystä kun en oikein enää voi luottaa siihen että itse kuulisin vaikka känny soi korvan juuressa ja eihän Chiconkaan herätys aina satapros.varmaa ole..

Mielenharmiakin koettiin viikolla kun lenkillä ollessa jo kaukaa huomasin vastaan tulevan tytön jolla terrierin näköinen koira joka ennenkin aina tullut pitkällä hihnalla melkein iholle vaikka tytölle olen sen sata kertaa sanonut ettei päästä koiraansa meidän luokse. Koira ampaisi ohimennessään suoraan Toivoon lapaan kiinni,Toivo pomppasi metrin ilmaan ja samaanaikaan Chico aloitti rähinän ja Toivo koetti paeta hihnasta. Ärräpäätä siinä lennättelin,otin koirat pannoista kii ja aloin tytölle sanomaan pahasti ja tyttö kerää koiransa ja lähtee menemään. Oli muuten viimeinen kerta kun ko.kaksikko tulee meidän lähelle ! Onneksi Toivoon ei tullu mitään kunnon puremajälkeä,naarmua saattoi tulla kun pari päivää aristeli kohtaa ja nytpä ollaan lenkeillä silmä tarkkana kokoajan :( . 
Kumpikin on selvästi entistä enemmän varuillaan kun tulee koiria vastaan,ymmärrän kyllä miksi ja itse yritän ennakoida nuo ohimenot. Chicon kanssa kokoajan tehdään töitä että rähinää ei ole,välillä sitä ei ole ollenkaan ja välillä on,paras teho näkyy olevan se että ajoissa menen syrjempään (jos kykenee),Toivolle käsky odota ja Chicolle Istu ja katsetta ja namia kokoajan kunnes koirakko mennyt ohi.

Ensikuussa Chico kastroidaan ja toivon sen ja koulutuksen rauhoittavan sitä paljon,se on niin karsea hormonihiiri että siitä stressaa se itse,Toivo ja me. Välillä on pakko laittaa pirpana portin taakse keittiöön että saavat koirat olla hetken rauhassa kumpikin. Chico pitää Toivoa vaimonaan ja olen huomannut että yhteislenkillä se on älleempi muille kun Toivo on mukana ja kun menen Chicon kanssa kahdestaan se on paljon rauhallisempi.



Villakoiratyttö-kaksikkokin treffattiin ja Toivo näytti heidän luona ollessamme kylässä kaikki huonot tapansa eli sähläys,pöydille hyppiminen ( siis etutassuillaan :D)ja luiden varastaminen. Onneksi talon emäntä on hyvin huumorintajuinen ja iloinen ihminen joten eipä tuo mitä :D..Lähinnä Chicolle noista villistytöistä kaveria kun tarvitsee olla enemmän oman kokoistaan seuraa ja hienosti vaan kolmikko lenkilläkin juoksenteli vapaana keskenään. Jatkossakin näemme varmasti melko usein,pitää välillä ottaa Toivoakin mukaan niin tottuu sekin siihen että lenkillä mennään välillä niin että Toivo onkin kiinni kun muut painaa vapaana.





Kaverin Vanhempaan täplä-koiraan Chico on varsin rakastunut :) ja kuvassa oikealla on olevinaan dobermannimatto :D...

Huomenna jatkuu kesätauon jälkeen Kaverikoira-käynnit. Meillä on Toivon kanssa nyt 3 vakituista kk-paikkaa missä käymme,harmittaa kun suosikkini Invatalo jää kokonaan  talven ajaksi käynneistämme pois kun ne on samana päivänä kun minulla Viittomakielen-kurssi. Uutena paikkana tuli sairaala jonne menemme ensimmäisen kerran parin viikon päästä.

Ja enää ei ole montaa yötä reissuun..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti